Menu
Your Cart
ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

 Ο ΑΣΤΟΣ
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗ
"Ο Αστός" δεν αποτελεί απλώς έναν ανθρώπινο χαρακτήρα ανάμεσα σε άλλους. Συνιστά έναν ψυχολογικό και συνάμα κοινωνιολογικό και ιστορικό τύπο, ο οποίος ενσαρκώθηκε στην καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, σφραγίζοντας έτσι τον νεώτερο δυτικό πολιτισμό. Ο Sombart εντοπίζει τα ιδια..
23,92€ 26,57€
Χωρίς ΦΠΑ:22,56€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΠΟΛΙΣ
Το ανά χείρας βιβλίο εξετάζει τις καθιερωμένες παραδοχές μας στην ιστορία των ιδεών, θέτοντας ερωτήματα και αναζητώντας απαντήσεις. Η Μεγάλη Ιδέα, ταυτισμένη συνήθως με τον Ιωάννη Κωλέττη και τη ρομαντική εποχή του ελληνικού Βασιλείου, εκκινεί πράγματι το 1844 ή διαθέτει ένα αξιομνημόνευτο παρελθόν ..
18,00€ 20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,98€
-10 % 2-3 Εργάσιμες
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Τα βαθιά σημάδια που άφησε η απαγόρευση της μητρικής τους γλώσσας στον δημόσιο χώρο... Η θλίψη του να θεωρούνται "ξένοι" στην πόλη όπου έζησαν επί γενεές γενεών... Η μελαγχολία του να μην είσαι "ούτε από εδώ ούτε από εκεί"... Το βιβλίο αυτό, καρπός πολυετούς μελέτης της ελληνικής κοινότητας της Πόλ..
19,71€ 21,90€
Χωρίς ΦΠΑ:18,59€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ. Ι.
Σκοπός της έρευνας είναι, όπως φαίνεται, να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα "ποια είναι τα όρια του ανθρώπινου μέσα στην οπτική της αλλοτρίωσης". Ο συγγραφέας στηρίζεται στην επισήμανση του J. Oury ότι "η αλλοτρίωση είναι διπλή" και "η μια της πλευρά εκφράζεται από τη θεωρητική γραμμή των Freud και..
17,17€ 19,08€
Χωρίς ΦΠΑ:16,20€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Είναι κέρδος ζωής η παραδοχή της πραγματικότητας, η συνειδητή αντίσταση στη ρεαλιστικά πιστοποιημένη παρακμή. Κέρδος ζωής, κέρδος ποιότητας της ζωής «να φυλάγης Θερμοπύλες», όταν ξέρεις καλά πως ο Εφιάλτης είναι εδώ και οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε. Κέρδος ζωής, κέρδος ποιότητας: Εκεί επιμένει η σ..
17,52€ 19,46€
Χωρίς ΦΠΑ:16,52€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΙΣΝΑΦΙ
Το απόγευμα της 4ης Σεπτεμβρίου του 2004 αρχίζει η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας και Ελλάδας στα Τίρανα. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα θα βρει την εθνική Ελλάδος ηττημένη με 2-1 και το ελληνικό έθνος ντροπιασμένο. Τη νύχτα, η κραυγή "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ..
12,66€ 14,07€
Χωρίς ΦΠΑ:11,94€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΚΡΙΤΙΚΗ
Γιατί το παιδί μου δεν θέλει να πάει σχολείο; Γιατί δεν τολμά να πάρει το λόγο; Γιατί μένει μόνο του στα διαλείμματα; Μήπως αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία, όπως η δυσλεξία; Το βιβλίο δίνει απλές και συνάμα έγκυρες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σας που σχετίζονται με την προσαρμογή και τη..
8,06€ 8,96€
Χωρίς ΦΠΑ:7,61€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΕΠΕΚΕΙΝΑ
Η παρούσα μελέτη εκκινεί από τη φροϋδική και τη λακανική ψυχαναλυτική θεωρία και εστιάζεται στο έργο του Σολωμού όχι όμως με στόχο μια ετεροχρονισμένη κατάβαση στο ασυνείδητο του απόντα ποιητή διαμέσου της επιφάνειας της λογοτεχνικής γραφής του και του χωνεμένου στους χαρακτήρες των έργων ποιητικού ..
10,80€ 12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:10,19€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ
"...πάντως εγώ να πω κάτι: ότι πέρασαν πολλοί κοινωνιολόγοι από εδώ και από το Σύλλογο και από το σχολείο, πάρα πολλοί. Ακόμη δεν βρήκανε το μοντέλο, που να δουλέψουν σε αυτό το μοντέλο επάνω, που να μπορούμε να πετύχουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους και να τους βγάλουμε και άξιους στην κοινωνία αύριο"..
8,91€ 9,90€
Χωρίς ΦΠΑ:8,41€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
Ο τίτλος αυτού του σχεδίου είναι από δάνειο υλικό. Το "όλα μπορούν να λεχθούν" είναι τμήμα του τίτλου του βιβλίου του Raoul Vaneigem Τίποτε δεν είναι ιερό. Όλα μπορούν να λεχθούν. Το "Εκείνα που δεν λέγονται" είναι τίτλος τραγουδιού "ποιήματος" του Άκη Πάνου. Το δίλλημα τίθεται με άλλους όρους όταν..
11,45€ 12,72€
Χωρίς ΦΠΑ:10,80€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΝΤ.
Η μελέτη αρχειακού υλικού αποκάλυψε ένα υλικό που αναδείκνυε τόσο τις εθνικές όσο και τις παιδαγωγικές διαστάσεις αυτής της προσπάθειας, η οποία αποσκοπούσε στον πιο στενό έλεγχο της μειονοτικής εκπαίδευσης. Το υλικό αυτό ταξινομήθηκε, συνδέθηκε με το παρελθόν της μειονοτικής πολιτικής και εντάχθηκε..
14,31€ 15,90€
Χωρίς ΦΠΑ:13,50€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΝΑΥΤΙΛΟΣ
Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφεται μια σημαντική όψη του μεταπολιτευτικού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού ρεύματος. Το βιβλίο επικεντρώνει την προσοχή του στην πολιτισμική διάσταση της δράσης του ανταγωνιστικού κινήματος την περίοδο 1974-1998, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνει με ακρίβεια τις πολιτικές σ..
14,33€ 15,92€
Χωρίς ΦΠΑ:13,52€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Επιτέλους! Έφτασε η ώρα της συνέντευξης για τη θέση εργασίας που διεκδικείς και τόσο πολύ θέλεις. Όµως η χαρά σου επισκιάζεται από το άγχος. Ίσως γιατί την προηγούµενη φορά δεν κατάφερες να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, επειδή δεν τις περίµενες. Ίσως γιατί, ενώ τις απάντησες και πίστευες ότι όλ..
8,10€ 9,00€
Χωρίς ΦΠΑ:7,64€
-10 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Η µελέτη αυτή, βασισµένη σε εθνογραφική επιτόπια έρευνα και αντλώντας από τις σύγχρονες ανθρωπολογικές προσεγγίσεις της συγγένειας, παρακολουθεί πώς οι γυναίκες οι οποίες αναγκάζονται να προσφύγουν στη βιοϊατρική τεχνική της δωρεάς ωαρίων υπονοµεύουν την "παντοκρατορία" των γονιδίων και απορρίπτουν ..
16,11€ 17,90€
Χωρίς ΦΠΑ:15,20€
Εμφάνιση 1 έως 15 από 9519 (635 Σελ.)