Menu
Your Cart
ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2Η ΕΚΔΟΣΗ
-17 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Ο άνθρωπος έδρασε με τα μέσα που είχε στη διάθεσή του από το περιβάλλον του. Η εκμετάλλευση των υλικών του άμεσου περιβάλλοντός του, το εμπόριο, η εξερεύνηση, η μετανάστευση, είναι συνυφασμένα με τον σταθερό ή μεταβαλλόμενο ηπειρωτικό και θαλάσσιο χώρο. Τα δέκα κεφάλαια του συγγράμματος συμβάλλουν σ..
19,36€ 23,32€
Χωρίς ΦΠΑ:18,26€
ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΥΜΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Μετά από μια μακρά περίοδο, στη διάρκεια της οποίας η επιβίωση του ανθρώπου στηριζόταν αποκλειστικά στο κυνήγι και στην τροφοσυλλογή, σημειώθηκε μια αποφασιστική καμπή στην ανθρώπινη ιστορία με την εμφάνιση των πρώτων μόνιμα εγκατεστημένων σε χωριά κοινοτήτων και, στη συνέχεια, με την εμφάνιση της γ..
17,94€ 23,00€
Χωρίς ΦΠΑ:16,93€
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ (21ΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ)
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Το κύριο ρεύμα στην αρχαιολογία της δεκαετίας του '70, η "διαδικαστική αρχαιολογία", είχε διαμορφωθεί σύμφωνα με το πρότυπο των φυσικών επιστημών. Η τάση αυτή αμφισβητήθηκε, στη συνέχεια, από μία "μεταδιαδικαστική" αρχαιολογία που προτίμησε να ακολουθήσει τις ευρύτερες προοπτικές της ιστορίας και τη..
21,50€ 27,56€
Χωρίς ΦΠΑ:20,28€
ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Η ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 1869 - 1882 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Από το 1875 μέχρι το 1881, μια αρχαιολογική αποστολή της γερμανικής αυτοκρατορικής κυβέρνησης πραγματοποίησε στην Ολυμπία μια από τις πρώτες ανασκαφές μεγάλης κλίμακας, η οποία αποτέλεσε σημείο καμπής στην πορεία της αρχαιολογίας. Ως τότε η αρχαιολογία έμοιαζε περισσότερο με κυνήγι θησαυρού. Οι ανασ..
12,48€ 16,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,77€
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ
-17 % Κατόπιν παραγγελίας
Η μεγάλη δημόσια πλατεία, η λεγόμενη Αγορά, ήταν η καρδιά της αρχαίας Αθήνας. Σε σχέση με τη γειτονική Ακρόπολη, η Αγορά φιλοξενούσε πολύ περισσότερες δραστηριότητες, αφού οι πολίτες συγκεντρώνονταν εδώ για να διευθετήσουν τις υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος, αλλά και για να διεξαγάγουν τις εμπορικ..
25,26€ 30,43€
Χωρίς ΦΠΑ:23,83€
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΒΙΩΜΑ, ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Η αρχαιολογία θα μπορούσε να προσφέρει μια πλουσιότερη ματιά στην ανθρώπινη αισθητηριακή εμπειρία, ξεπερνώντας την έως τώρα περιορισμένη και βασικά προβληματική αντιμετώπιση των σωματικών αισθήσεων. Ο Γιάννης Χαμηλάκης προτείνει μια αισθητηριακή αρχαιολογία που μπορεί να ανακαλύψει τις χα-μένες, κατ..
17,36€ 22,26€
Χωρίς ΦΠΑ:16,38€
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
-17 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη περιεκτική εισαγωγή στην αρχαιολογία της Κύπρου από το 10000 - 1050 π.Χ. Ο πολιτισμός της προϊστορικής Κύπρου διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην εξελικτική πορεία των πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου. Σε στρατηγική γεωγραφική θέση το νησί λειτούργησε σαν γέφυρα επικ..
30,79€ 37,10€
Χωρίς ΦΠΑ:29,05€
ΙΔΑΙΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΜΙΛΗΤΟΣ
Το Ιδαίο Άντρο βρίσκεται στον Ψηλορείτη ή όρος Ίδη, στο οροπέδιο της Νίδας, που διέσωσε στους αιώνες την αρχαία ονομασία, και θεωρείται αντίστοιχης αξίας με τα μεγαλύτερα πανελλήνια ιερά. Αναφορές στο Ιδαίο Άντρο, και το μύθο της γέννησης και ανατροφής του Δία στο σπήλαιο, γίνονται από πολλούς συγγρ..
70,20€ 90,00€
Χωρίς ΦΠΑ:66,23€
ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 9000-6500 Π.Χ. ΠΑΛΑΙΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
-17 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΙΩΝ
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Σαμψών Αδαμάντιος, αρχαιολόγος και καθηγητής στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, με ειδίκευση στη Μεσολιθική και Νεολιθική περίοδο, παρουσιάζει μέσω αυτού του δίγλωσσου (ελληνικά και αγγλικά) συγγράμματος όλα τα στοιχεία που αφορούν τη Μεσολιθική Ελλάδα σχετικά με το Περιβάλλον ..
24,78€ 29,86€
Χωρίς ΦΠΑ:23,38€
ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
-17 % Κατόπιν παραγγελίας
Εκδοτικός οίκος: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Η έκδοση ενός βιβλίου για την προϊστορία της Μεσογείου γεννήθηκε από την ανάγκη μιας γενικής και σφαιρικής γνώσης για τον περίγυρο μας. Ο ελληνοκεντρισμός της προϊστορίας μας δεν είχε επιτρέψει μέχρι τώρα το άνοιγμά της προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία χρ..
39,59€ 47,70€
Χωρίς ΦΠΑ:37,35€
ΣΥΜΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
-22 % Κατόπιν παραγγελίας
Το βιβλίο "Η κατάκτηση του παρελθόντος" ερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος, από την αρχαιότητα έως τον 19ο αιώνα, άρχισε να αποκτά συνείδηση του παρελθόντος του. Αντίθετα με την πιο διαδεδομένη άποψη, η αρχαιολογία δεν υπήρξε επινόηση της Αναγέννησης. Ήταν μια πρακτική γνωστή στους γραφε..
28,08€ 36,00€
Χωρίς ΦΠΑ:26,49€
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
-27 % 2-3 Εργάσιμες
Εκδοτικός οίκος: ΙΡΙΔΑ
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ταξιδέψτε στο παρελθόν και γνωρίστε τη μαγεία των μεγαλύτερων Αρχαίων Πολιτισμών . Ανακαλύψτε τους λαούς που μεγαλούργησαν και δημιούργησαν την απαρχή των διαχρονικών αξιών του κόσμου μας. Χαθείτε στη Μεσοποταμία και στην Αρχαία Βαβυλώνα. Ανακαλύψτε τα μυστήρι..
15,48€ 21,20€
Χωρίς ΦΠΑ:14,60€
Εμφάνιση 1 έως 15 από 16 (2 Σελ.)